Läti omavalitsusreform vol2

Tasub ikka lugeda ka rahvusvahelist meediat. lätiLäti Reformierakond peab vajalikuks suuremate omavalitsuste moodustamist, kui uskuda BNN uudisteagentuuri uudist.

Läti tegi oma üsna jõulise haldusreformi ära juba mõned aastad tagasi. Nagu uudisest näha, peab praegune valitsus toimunud reformi sammu õigeks suunas, aga täna ollakse veendunud, et on vaja ühtlasema võimekusega omavalitsusi, mis tähendab, et liitumisprotsess ei ole läbi.

Eraldi probleemina tuuakse välja, et on mitmeid piirkondi, kus ei ole tugevat tõmbekeskust ning seepärast on vajalik täiendav ühinemine. Ning et omavalitsusele ei saa anda täiendavaid ülesandeid (loe: raha), kui võimekus nii erinev. Nii et ka lõunanaabrite mõte ja loogika käib üsna ühte jalga meie ettevalmistatava omavalitsusreformiga.

Ainult et Läti minister toob välja, et nii väiksed KOVid nagu 3000 elanikku, ei suuda oma ülesandeid täita, siis meil on üle poolte omavalitsuste väiksemad kui 1800 elanikku. Alati on muidugi võimalus, et meie inimesed on lihtsalt kõvasti võimekamad…

Uudis ise SIIN

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: