Sõnad ja teod

pilt: Wikipedia

pilt: Wikipedia

Kas koolimaja uks peaks kõigil lastel koduaknast kätte paistma, isegi kui lapsi on seal klassis vähem kui sõrmi ühe käe näppudel? Või on sellest olulisem hoopis koolis pakutav kvaliteetne haridus ja see, et koolis oleks piisavalt lapsi, et saaks pakkuda erinevaid suundi ja minu pärast kasvõi võimalust kehalise tunnis jalkat mängida?

Mul on viis last ja nii isana kui regionaalministrina olen ma kogu aeg olnud seisukohal, et esmatähtis on anda oma lastele ikka võimalikult kvaliteetne haridus.

Kõik muidugi seda seisukohta ei jaga. Aga kui enamasti saan ma selle eest pragada väikeste valdade juhtidelt, kes tunnevad sellistes väljaütlemistes ohtu oma tillukestele koolidele ja valla eelarverahadele, siis nüüd kurjustab minuga endine haridusminister Mailis Reps. Maakonnalehtedele saadetud loos ta minuga ei nõustu ja leiab, et kvaliteetsest haridusest tähtsam on selle kodulähedus.

No pole lugu, Keskerakonna poliitikute seisukohtadega on mul üldse üsna vähe teemasid, kus arvamused päriselt kokku langevad. Ainult et tiba kummaline on selles valguses lugeda Õhtulehes ilusat koolialguse lugu selle aasta septembrist, kus Mailis räägib, miks ta oma lapsed on otsustanud Tallinna vanalinnas tegutsevasse kooli panna.

Ehk et poliitik Reps räägib, et ta ei saa nõustuda regionaalminister Siim Valmar Kiisleri seisukohaga, et kodulähedasest koolist tähtsam on kvaliteetne haridus.

Lapsevanem Reps aga oma lapsi kodulähedasse kooli ei pane ja räägib, et Vanalinna Hariduskolleegium sai oma lastele välja valitud seetõttu, et tegu on kooliga, kus huvitegevus ja haridus on omavahel põimunud. “Päevad on muidugi väga pikad, aga ka väga mitmekülgsed,” lausub Reps ja lisab, et kool on ka tugevalt väärtuspõhine. Et tegu oli tütre piirkonnavälise kooliga, tuli tüdrukul ka koolivalmiduse katsed läbi teha“.

Hea Mailis – aga kodulähedus?

Mul on tegelikult Mailise laste üle hea meel, VHK on kindlasti hea kool. Aga ma tahaksin, et poliitikas oleks rohkem siirust ja lapsevanemad räägiksid ka poliitikuna juttu, mis läheb kokku nende käitumisega lapsevanemana, mitte ei hullutaks inimesi juttudega, millesse nad ise ka ei usu.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: